Подложки от мъниста

mynista1Превръщам се в гарга видя ли мъниста, малки, блестящи, цветни. И така залепнах за една  виртрина, от която ме гледаха едни подложки за чаши- спирала от мъниста. Струваха 3,50 всяка. Казах си „ще си направя“.

mynista21

Опит първи беше червено-бялата. Освен, че не нацелих напълно технологията, открих колко бавно става, а и доста мъниста „изгълта“, и реших, че 3,50 изобщо не е висока цена. Купих си ги. Откраднах технологията и вторият опит(зелената) беше по-добър.

mynista3

Технологията е следната- отрязвате си тел (в магазини като Практикер я има като градинарска тел), колкото по-дълга, толкова по-добре, иначе се налага снаждане. В единият край завивате телта- това ще е центърът на подложката.  И започва низане. Най-бързо става да си изсипете мънистата на масата и да ги набождате с телта. Като нанижете малко е добре да започнете да захващате редовете с няколко лъча по-тънка тел. Тънката тел я сгъвате на две и я прекарватя през центъра, след всеки ред мъниста- усуквате, т.е. горната тел минава отдолу, а долната отгоре и стягате. И така докато подложка стане с желания размер или докато свърши телта.

За финал може да пришиете върху кръг от плат (така е купешката подложка). Това уплътнява редовете мъниста.

mynista4

4 коментара към “Подложки от мъниста

  1. Страхотно, аз също откачам за такива неща. Последно използвах промишлено количество мъниста за да украся стъклени шишенца.

  2. О, сигурно са станали красиви. Покрай коледните празници бях видяла така направени свещници за чаени свещички- ниски стъклени чаши облепени с мъниста.

  3. Наистина страхотно !
    Много съм благодарна,че сте споделили „тайната технология на творене “ хах 🙂
    задължително утре ще потърся такава тел !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s