Хлябът

Този пост не е съвсем в стила на блога, но пък си е hand made отвсякъде 🙂

Най-вкусния хляб е домашният, всеки път различен, с мащерка, с риган, с мак или сусам, ароматен, със златна коричка, изстиващ на масата в кухнята

П.П. Най-голямата загадка  за мен е защо хлябът, който правя аз може да издържи по-дълго (не че се случва често 🙂 ) без вкусови изменения, най-много да се втвърди, а този от магазина, който има подобрители!?! мухлясва и се вмирисва и тогава какво точно подобряват тези подобрители.

Advertisements

4 thoughts on “Хлябът

  1. Защото когато човек го приготвя с ръцете си му влага много положителна енергия.Нещо като замесен с любов.

  2. хехе, хубав отговор 🙂 сигурно това е и причината домашният хляб да е по-тежък

  3. И аз съм си задавала този въпрос. Отговора на snujolin е много верен.

    Но си мисля, че твоят или моят хляб изсъхват още на следващия ден, докато тези, които имат подобрители и консерванти се запазват със седмици. Е, явно накрая спират да действат. 🙂
    Мухлясването е нещо като страничните реакции при лекарствата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s