Дом

Всичко започна с желанието за куклена къща.

Разгледах какво мога да си купя.

Дървените са прекрасни, но за цената им трябва да съм мноого сигурна, че с нея ще се играе повече от седмица. А и те са с размерите на Шкаф!

Добре, мога да си направя дървена, все пак става от всеки шкаф /както вече споменах/, или по-малка например от дървени щайги. Хм, и все пак когато детето позагуби интерес ще имам едни дървени щайги да им търся място.

Минавам на вариант картонена къща- по-евтина и по- временна, може и да се рисува. Но пък ако ще изхвърлям това, за което съм дала пари след като се поразпадне, облепя го с тиксо и повече няма как да го разглобя / от опит/, май по-добре да си направим куклена къща от кутии. Идеи из интернет колкото искаш. Но и с кашонените неща се случва същото- търкаляме го из къщата до полуразпад и един ден отива на боклука / пак от опит/.

Ииии така ми се прииска да има кутия, която да се разглобява, сгъва и приема размер на книга /от по-големите/. Когато детето спре да си играе с куклената къща, тя се прибира без да заема много място, докато пак не се сети за нея.

И след като вече имах идеята и опорните точки на това, което исках, постепено стигнах до крайния вид на Дом-ът.

Представям ви проект  Дом, който е съвсем близо до реализация на готов продукт

Размери:
* сглобена Д 38/ Ш 12/ В 26 см
* сгъната Д 38/ Ш 26/ В 2 см

hello

 

 

 

4 коментара към “Дом

  1. Ехааа, промишлен дизайн от класа! Колко слоен шперплат е това? Какви са външните размери в работен и сгънат вид? С фреза ли е рязано по контур? Правила ли си допълнителни операции като заобляне, байц и тн?

    Изглежда супер 🙂

  2. Шперплата е 4 мм, 3 слоя. Рязах на няколко места- лазерно и с cnc фреза, и материали пробвах различни…и още не мога да нацеля това което искам. Напълнила съм се с пробни, от различна дървесина, не сглобени къщи, по които има нещо да се дооправя. И тъй като при лазерното рязане има нагар и една специфична миризма на изгоряло, сега нагласям детайлите за рязане на фреза /там пък едни радиуси се появиха заради ножа, и ще искат и заглаждане на ръбовете малко/. Но пък се надявам да се доближавам до финала 🙂

  3. Тъй, тъй, мисли в посока модулност за версия 2.0 🙂 Две или повече къщи да могат да се снаждат, защото в момента ми идва малко дребна като площ.

    И, разбира се, комплекти с дървени аксесоари за игра към къщите 😀 !

    Поздрави на фамилията!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s