Изкуството е забавно

Творческите игри порастват заедно с децата. Ние редовно измисляме нещо да правим, но аз рядко документирам процеса, за да правя постове. Тази година заедно правихме мартеници. Иво направи духчета 🙂

Понякога след като си е харесали играчка в някой магазин и е мрънкал да му я купя се опитваме да измислим как да си я направим вкъщи, и дори ни се получава, като например един куклен театър с дървени фигурки на магнит.

Друг път просто си измисляме задача. Като тази да нарежем цветни листчета на произволни форми, след което парче по парче да нарисуваме каквото сме видели във формата на изрезката и за финал да направим колаж

DSC03826.JPG

Веднъж дори и Иво ми води урок по рисуване. Предложи ми да се запиша на неговите уроци, след като аз се опитах да го запаля, разказвайки ентусиазирано как съм намерила едни уроци за деца и може всяка седмица да правим различна картина като използваме техниката на художника, за който си разказваме. Започнахме с Кандински и проектът замря…за сега. А аз дори сравних Баухаус с училището на барбароните.

Попаднах и на една добра книга за изкуство за деца с интересни задачи/ Моята първа книга за изкуството, на издателство ПАН/. Първото, което изпробвахме беше техниката за гръцката керамика с отнемане на цвят. Трябват ви лист, два цвята маслени пастели и клечка за зъби. Иво беше много впечатлен от резултата и скоро пак се беше сетил да рисува по този начин.

DSC03818.JPG

DSC03821.JPG

Беше убеден, че Анди Уорхол е жена и направихме Поп Арт картина с магаренцето Тротро, който в момента у нас е много по-известен от Мерилин Монро, благодарение на Мая.

DSC03981.JPG

И още една идея да споделя, която си бях намерила в пинтерест и когато ми попадна тарелка от стиропор внимателно я измих, и я използвахме още същия ден. Рисувахме върху тарелката с молив, достатъчно мека е и лесно станаха вдлъбнати линии, след което с гъба напоена с акрилна боя /може и темперна/ се покрива хубаво тарелката, без да се запълват вдлъбнатините и се прави отпечатък.

DSC03979

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s